سرنوشت خودرو چه خواهد شد ؟
بر اساس وعدههای دولت، مبنی بر تولید ۲ میلیون دستگاه خودرو در سال بسیاری امیدوار بودند که ممکن است قیمت خودروهای داخلی کاهش بیابد. اما این وعده تا حدودی دست نیافتنی و دور از ذهن است زیرا برای شکستن رکورد خودرو در ایران دو مشکل اساسی و بزرگ وجود دارد. جدا از این مسئله مهم که کیفیت خودروهای داخلی به دلایل مشکلات در تامین قطعه رو به کاهش میباشد .
1 خودروهای انباشته شده
در حال حاضر خودروسازان بر اساس تولید هر یک عدد خودرو، بسیار متضرر میشوند و زیان آنها در خودروهای انباشته شده به حدود ۸۰ میلیون تومان رسیده است و دیگر قادر نخواهد بود خط تولید خود را بدون سرمایه راهاندازی کند و تا کنون نیز حمایت های مستقیم دولت از صنعت خودروسازی و وضع قوانین گمرکی توانسته این صنعت را سرپا نگه دارد
2 قدرت خرید پایین مردم
همچنین با وجود رکود اقتصادی و قدرت خرید بسیار پایین مردم امکان جذب این تعداد خودرو توسط بازار ممکن نیست. زیرا مردم دیگر قدرت خریدی برای خودرو ندارند. برایناساس نمیتوان انتظار داشت با تولید این مقدار خودرو، تغییری در رکود بخش خودرو صورت گیرد و عدم رقابت در صنعت خودرو یک عامل مهم برای عدم پیشرفت آن خواهد شد .
همچنین وضعیت تحریم کشور و مشکل تامین ارز برای تامین قطعات و یا تامین مواد اولیه برای کارخانجات تولید قطعه در ایران یکی از مشکلات دیگر خودروسازان در کشورمان میباشد .
چرا قیمت خودروهای داخلی در حال افزایش است
بر اساس نظریات بسیاری از تحلیل گران حوزه اقتصاد، از زمانی که قیمت دلار وارد کانال ۲۷ هزار تومان شد، شاهد بالارفتن شدید قیمت خودرو هستیم. سرعت این افزایش قیمت در یک ماه گذشته بسیار بالا بوده و تا میزان ۶ میلیون تومان در یک ماه گذشته تخمین زده میشود. در تاریخ توشتار این مقاله به تاریخ هفدهم آذر سال 1400 قیمت دلار وارد کانال 31 هزار تومان شده است و قیمتهای خودرو داخلی باز هم افزایش یافته اما به دلیل مشخص نبودن قیمت دلار در این نقطه و امکان بازگشت آن به تحلیل پیرامون وضعیت خودرو در این شرایط نمیپردازیم .
در ادامه مطلب میتوان چنین تحلیل کرد که افزایش قیمت خودرو ارتباط مستقیمی با نوسانات در بازار ارز دارد و هر زمان دلار دچار نوسان و افزایش قیمت میشود، قیمت بسیاری از اجناس و به ویژه خودرو نیز دستخوش این افزایش قیمت خواهد شد.
به دلیل این که قیمت دلار همواره رو به افزایش بوده و کاهشهای آن بسیار موقتی و جزعی است پس نمیتوان به کاهش قیمت خودرو نیز امیدوار بود. همچنین لازم است سیاستمداران، دخالتی در قیمتگذاری خودرو نداشته باشند زیرا قیمتگذاریهای دستوری نمیتواند کاهش قیمتها را در پی داشته باشد.
مشکل واردات خودرو به دلیل نبود ارز
بسیاری از افراد امیدوار بودند که با بازگشایی درهای واردات خودرو و ورود خودروهای خارجی به کشور صنعت خودرو نیز دچار تحول شده و تا میزان زیادی از قیمتهای این بخش کاسته شود.
اما با موضعگیری قاطع بانک مرکزی مبنی بر عدم امکان واردات خودرو به دلیل تأمین نشدن منابع ارزی برای واردات این محصول، این امیدها به یاس مبدل شد.
بااینوجود نمیتوان امیدی به واردات خودرو و ایجاد رونق در این حیطه داشت. با افزایش قیمت ارز نیز همچنان شاهد افزایش در قیمت خودرو و سایر اقلام خواهیم بود چرا که امکان واردات داروهای موردنیاز بیماران نیز به دلیل شرایط بد ارزی و تحریمها وجود ندارد.
در چنین شرایطی دیگر کسی به فکر واردات خودروهای لوکس خارجی و رونق بازار خودرو نیست. در این شرایط ممکن است دولتمردان تنها به فکر واردات از کشور چین باشند که این نیز گزینهای غیرقابلاعتماد خواهد بود.
سرمایهگذاری در بخش مسکن و برد سرمایهگذاران
با نگاهی به رکود بازار خودرو بسیاری از افراد تمایل دارند سرمایههای خود را در بخش مسکن انباشته کنند.
این سرمایهگذاری پس از مدتی به سود تبدیل شده و فرد میتواند در کنار خرید مسکن سود حاصله از اجاره یا فروش آن را کسب کند.
یکی از نمونههای عالی در بخش پیشخرید مسکن پروژههای ساختمانی موفقی مانند پروژه ترنج ارتش بوده که افراد بسیاری در پذیره نویسی شرکت کرده و امید به صاحبخانه شدن در چند سال اینده خواهند داشت
افراد پس از پیش خرید و عقد قرارداد و توافق بر سر میزان پرداختی با خیالی آسوده به یک مسکن کلید اول دست پیدا میکنند که قیمت آن در طی این سالها افزایش یافته است.
از طرفی سازنده با وجود مشکلات مختلف و نوسان در قیمت مصالح ساختمانی خود را موظف میداند که خانه را به موقع و بر طبق مبلغ توافق شده تحویل دهد. معمولاً قیمت مصالح به دلیل افزایش نرخ ارز بالا می رود و در نهایت این سازنده است که متضرر میشود. به همین دلیل است که ارگانهایی که در طی سالیان به ساخت و ساز برای اعضای خود در تهران مشغول بوده اند پروژه جدیدی را شروع نکرده و در حال تکمیل پروژه های گذشته خود میباشند ولیکن تعاونی های تازه تاسیس و یا شخصی ساز مانند پروژه رومنس حکیم کماکان در حال ساخت و ساز و اجرای پروژه در تهران میباشند .
پیشخرید مسکن: خریدار برد، سازنده باخت
تجربه نشان داده که از بعد از انقلاب، پیشخرید کننده مسکن همواره برنده معامله بوده و این سازنده است که به دلیل نبود نظارت و قوانین مالیاتی مناسب متضرر میشود.
لازم است بهجای اعمال مالیات بر بخش تولید مسکن در کشور، مالیاتهایی کارآمد را بر حوزه دلالی مسکن و همچنین سفتهبازیهای این بخش قرارداد تا سازندگان بتوانند همچنان به کار خود ادامه دهند.
همچنین اعمال سیاستهای غلط در حوزه مسکن سبب شده که سازندگان رغبتی به ادامه فعالیت نداشته باشند و نخواهند بهنوعی دچار بگیروببند مالیاتی کشور شوند.
از طرف دیگر سرمایهگذاران و افرادی که در بخش پیشخرید مسکن سرمایهگذاری میکنند برنده این میدان هستند و با کمترین ضرر و زیانی مالک خانه خود خواهند شد. در حال حاضر پروژه اطلس چیتگر یکی از پروژههای در حال احداث در تهران است که شرایط فروش مناسبی اعلام کرده است.
پیش خرید مسکن یک فرصت طلایی
بسیاری از افراد پس از سالها کار و تلاش علاقه دارند تا پساندازهای خود را در بخش مطمئنی سرمایهگذاری کنند. امروزه تنوع در سرمایهگذاری بسیار زیاد است اما تقریباً تمام این سرمایهگذاریها با ریسک و خطراتی مواجه هستند.
برای یک سرمایهگذاری بدون خطر و کمریسک، میتوان سرمایهگذاری در بخش مسکن و پیشخرید خانه را پیشنهاد کرد شرایط پرداخت اقساطی برخی پروژه ها مانند سهام پهنه b چیتگر برای افرادی که قصد خرید اقساطی دارند مناسب است
در پیشخرید خانه لازم نیست که شما تمام پول خرید یکخانه را به طور کامل و در یک مرحله بپردازید و میتوانید این مبلغ را بهصورت مرحلهای و بر طبق توافق با سازندگان مسکن پرداخت کنید.
پس از گذشت مدت کوتاهی نیز میتوانید صاحب یکخانه کلید اول و نوساز باشید که روزانه بر قیمت آن افزوده میشود.
به این ترتیب بی خطرترین سرمایهگذاری را تجربه خواهید کرد. البته پیشنهاد میشود قبل از پیشخرید مسکن، شرکت سازنده را مورد برسی قرار دهید و از شرکت های باسابقه و خوشنام کمک بگیرید.
برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون پروژه های ساختمانی در حال اجرا در تهران با کارشناسان ما در تهران برج تماس حاصل فرمایید