پروژه هما پارسه که با نام پروژه خلبانان هما پارسه نیز شناخته میشود توسط تعاونی شرکت تعاونی مسکن خلبانان و مهندسین پرواز هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در حال انجام است. این پروژه در سال 1394 شکل گرفته و تا کنون درگیر مشکلات بسیاری از جمله تعویض چند باره زمین و مشکلات جواز با شهرداری بوده است و در سال 1398 جواز گرفته و عملیات ساخت شروع شده است.
این تعاونی یک تعاونی مستقل است و هیچ گونه ارتباطی با شرکت هواپیمایی هما ندارد و اعضای آن از اعضای آن سازمان می باشند. این پروژه در شهرک شهید باقری در شمال اتوبان خرازی واقع شده و در حال حاضر 6 طبقه اسکلت (طبقه 1 مثبت) زده شده است و سرعت پیشرفت آن بسیار کند است. (بروزرسانی در آبان ماه سال 1403 انجام شده است)
این پروژه شامل 2 برج 30 طبقه (23 طبقه مسکونی و 7 طبقه لابی و پارکینگ) میباشد که در هر طبقه 6 واحد مسکونی قرار گرفته و دارای 3 تیپ متراژ 110، 130 و 160 متری میباشد. در ویدئویی در انتهای مطلب قرار دارد که میتوانید آخرین وضعیت ساخت این پروژه را مشاهده فرمایید. به محض تغییرات بیشتر این قسمت بروز رسانی خواهد شد.
جزئیات پروژه هما پارسه
تعاونی پروژه هما پارسه مالک زمین است و ساخت پروژه در اختیار پیمانکار قرار گرفته که ظاهرا به دلیل مشکلاتی که با پیمانکار پیش آمده پروژه مسکوت شده است. قرار بر این بوده که تعاونی با پیمانکاری جدید قرارداد ببندد و عملیات ساخت را شروع نماید که این کار انجام نشد و خود تعاونی با بالا بردن اقساط (100 درصد افزایش) اقدام به ساخت نموده که باز هم روند کار مانند قبل کند است و در واقع پیشرفت خاصی انجام نشده است.
ظاهرا نقشه این پروژه تغییر کرده است و 3 تیپ متراژی که در ابتدا معرفی شده است افزایش داشته است.
قیمت امتیاز پروژه هما پارسه چقدر است؟
شرایط فروش پروژه هما پارسه به صورت امتیاز + واریزی است. در حال حاضر واریزی های بروز برای 3 تیپ متراژ به همراه حق امتیاز هر کدام با بروزرسانی در آبان ماه سال 1403 به شرح زیر است:
متراژ (متر) | واریزی (میلیون تومان) | قیمت امتیاز |
---|---|---|
110 | 750 | 2 میلیارد و 500 |
130 | 900 | 2 میلیارد و 700 |
160 | 1,100 | 3 میلیارد و 200 |
توجه داشته باشید که این پروژه به دلیل معرفی و شروع در سال 1394 و سپری شدن زمان طولانی، قیمت حق امتیاز بالایی نسبت به پیشرفت پروژه دارد و علت آن نیز طولانی شدن مدت زمان شروع پروژه است که باید جبران خواب سرمایه آنها باشد.
قیمت تمام شده در حال حاضر برای ورود به پروژه بدون احتساب اقساط متری 29 میلیون و 500 هزار تومان است که شامل واریزی بابت ساخت تا این مرحله، زمین تراکم و حق امتیاز است که باید به فروشنده پرداخت شود.
- اقساط سال 1403:
اقساط اعلام شده در سال 1403 به شرح زیر است. توجه داشته باشید که این اقساط علی الحساب است و تغییر خواهد یافت و بر اساس تورم افزایش می یابد. از سال گذشته تا امسال افزایش اقساط 100 درصد بوده است.
متراژ (متر) | اقساط ماهانه (میلیون تومان) |
---|---|
110 | 22 |
130 | 26 |
160 | 32 |
از سال گذشته تا سال جاری افزایش اقساط 100 درصد بوده است ولیکن پیشرفت پروژه تغییر چندانی نداشته است.
سابقه کارفرما
سازنده پروژه هما پارسه، شرکت تعاونی مسکن خلبانان و مهندسین پرواز هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 1390/01/22 با شماره ثبت 400447 و شماره ملی 10320511295 به ثبت رسیده است. این شرکت تاکنون تغییرات زیادی در سطح هیات مدیره و مدیر عامل داشته اما در حال حاضر آقای حیدر آرامون به سمت مدیرعامل، حمیدرضا رستمی مادرسرا به سمت رئیس هیات مدیره، مجید فخاری نایب رئیس هیات مدیره، مجید رضا اسدی عضو هیات مدیره می باشند . این تعاونی با نام خود دارای سابقه ساخت نمیباشد و این پروژه اولین آن میباشد.
این پروژه تاکنون مدت زمان زیادی را مسکوت مانده است و کماکان نیز روند انجام آن کند است اما روند معاملات در آن در جریان است و خرید و فروش انجام میشود.
- قرارداد پروژه هما پارسه:
قراردادی که فی مابین خریدار و تعاونی در قالب دفترچه وجود دارد بدین صورت است که زمان تحویل پروژه را به 2 بخش تقسیم کرده و بر اساس امتیاز بندی اولویت اول را سال 1403 و اولویت بعدی را سال 1405 اعلام کرده است اما هیچگونه جریمه تاخیر و تعهدی برای دیرکرد وجود ندارد.
در ضمن توجه داشته باشید این قرارداد مربوط به قبل است و زمان تحویل جدید بروز رسانی نشده است .همچنین قیمت ساخت در این قرارداد 8 میلیون و 350 هزار تومان مکتوب شده که بر اساس آنچه در بالا توضیح دادیم قیمت بروز و اقساط جدید حاکی از بالا رفتن این قیمت دارد و بطور کلی این قیمت ساخت قدیمی است.
پروژه خلبانان هما پارسه یکی از ویژگی های قرارداد این تعاونی این است که اعضا میتوانند با درخواست از هیات مدیره و بازرسان شرکت، گزارشی از عملکرد قراردادها، مخارج و هزینه ها دریافت نمایند و بطور کلی شفافیت مالی در اجرا و هزینه های این پروژه وجود داشته و یا قابل پیگیری است.
موقعیت قرارگیری پروژه خلبانان هما
پروژه هما پارسه در ضلع شمالی اتوبان خرازی و در شهرک شهید باقری قرار گرفته است. این محدوده دارای دید وسیع از به سمت تهران و مرکز خرید بزرگ ایران مال دارد و همچنین خود این پروژه در موقعیتی واقع شده است که در حال حاضر به دلیل قرار گرفتن در نزدیک کوه مورد توجه قرار گرفته شده است.
امکانات این پروژه ، آنچه در دفترچه قید شده است امکانات ضروری برای یک ساختمان از قبیل لابی، آسانسور، سیستم اطفا حریق است و امکانات دیگری در قرارداد آن ذکر نشده است.
- لیست امکانات پروژه:
در قسمت زیر به برخی متریال پروژه خلبانان هما پارسه اشاره خواهیم نمود، توجه داشته باشید که در نهایت آنچه که در لیست متریال در قرارداد وجود داشته باشد میتواند به عنوان سند قطعی برای متریال و امکانات پروژه منتشر شود.
از نظر سطح امکانات این پروژه در حد استاندارد برج های منطقه 22 و در سطح متوسط قرار دارد.
برخی مشکلات بوجود آمده در تعاونی
یکی از مشکلات پیش آمده در تعاونی پروژه هما پارسه موضوع مطرح شده در رابطه با عوارض ارزش بهینه بوده است که در نهایت با عقد تفاهم نامه ای که بین تعاونی و مدیران ارشد شهرداری مرکز به امضا رسید مشکل برطرف شد. در این توافق نامه، تصمیم گیری شده بود که هیچ گونه عوارض ارزش بهینه از این تعاونی دریافت نشود.
در نهایت پس از تلاش تعاونی، در چند جلسه متوالی با مدیران شهرداری منطقه و مقامات عالی رتبه شهرداری مرکز، در نهایت تعاونی موفق به انجام این کار شد که حاصل آن میتواند به عنوان سودی که به تعاونی بازگردد در خود پروژه هزینه شود و نتیجه آن بوده که در نامه ای به تاریخ ۱۴۰۰/۰۷/۱۷، عوارض ارزش بهینه اعیانی به مبلغ 90 میلیارد تومان کاملاً لغو شد.
نتیجهی پیگیریهای تعاونی به این صورت است که بر اساس توافقات، سایر عوارض مرتبط با تغییر نقشه به مبدأ سال ۹۱ (پروانه منطقه ۵) محاسبه شده و به مبلغ تقریبی ۳۳ میلیارد تومان کاهش یافته و تنها مبلغ ۴.۴ میلیارد تومان بابت عوارض قطعی تغییر نقشه پرداخت شد. این مسئله توسط تعاونی در فیش قطعی مورخ ۱۴۰۰/۰۷/۲۶ کاملاً پرداخت شد. در نتیجه، حدود ۲۹ میلیارد تومان به سود تعاونی برگشت و در مجموع، پرداخت مبلغ ۱۱۹.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان عوارض ناحق از تعاونی هما پارسه لغو شد و هر عضو به طور متوسط مبلغ حدود ۲۴۵ میلیون تومان دریافت کرد.
نتیجه گیری نهایی
کی از مشکلاتی که در تعاونی های دولتی یا وابسته به دولت به آن اشاره کرده ایم این است که اینگونه پروژه ها زمانی که مالک زمین میشوند برای ساخت به مشکلاتی برخورد می نمایند. اگر در قدم اول خود بخواهنند با دریافت اقساط از اعضا پروژه را پیش ببرند همیشه روند انجام پروژه کند خواهد بود. بهترین گزینه ها در اینگونه تعاونی ها مشارکت با شرکتی خصوصی است که حداقل پروژه را در زمان مشخص به سرانجام می رساند.
اینکه پروژه هما پارسه در لوکیشن خوبی واقع شده و تعاونی سازنده از افراد موجهی تشکیل شده است جزو نکات مثبت است اما اینکه پروژه به ثمر نرسیده و کماکان در حال تغییر و تحول است مشکل بسیار بزرگتری است. نمونه های مشابه همچون پروژه مرجان وجود دارند که با تغییر چند باره کارفرما و تغییر استراتژی تامین سرمایه پروژه هم اکنون 8 سال است که روند پروژه تقریبا مسکوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون پیش فروش پروژه هما پارسه و یا پروژه های مشابه با کارشناسان ما در تهران برج تماس حاصل فرمایید.
همچنین در نظر داشته باشید پروژه هایی مانند هما پارسه در حال حاضر روند معاملاتی آنها در جریان است اما وضعیت ساخت آنها با روند کند و تقریبا در حالت مسکوت است. این نشان دهنده حضور واسطه گران در بازار این پروژه است که جریان معاملات را برقرار نگه داشته اند. شما میتوانید ویدیو زیر را که مربوط به عملیات ساخت پروژه است مشاهده نمایید و با وضعیت کنونی مقایسه نمایید تا متوجه روند بسیار کند پیشرفت پروژه هما پارسه شوید.
پیشنهاد ما این است که اگر به قصد خانه دار شدن قصد سرمایه گذاری در منطقه 22 دارید پیشینه یک پروژه را نیز بررسی نمایید و مدت زمان پیشرفت آن را در نظر بگیرید و اگر به قصد کسب سود اقدام به ورود به این منطقه مینمایید پروژه هایی که قیمت آنها حتی با پیشرفت نکردن پروژه بالا و پایین میشود نیز میتواند گزینه سرمایه گذاری باشد اما در نهایت ریسک سرمایه گذاری در آنها بسیار بالا میباشد. در جوار این پروژه یک پروژه دولتی با مشارکت بخش خصوصی با تحویل قطعی در سال 1405 در جریان است که عملیات ساخت آن با سرعت بالایی در حال انجام است و حتی قیمت آن از این پروژه پایینتر میباشد.
پس در واقع قیمت گذاری در پروژه های تعاونی ساز یک مسئله مهمی است که باید ریشه آن بررسی شود و بالاتر بودن قیمت یا نوسانات قیمتی رو به بالا بودن دلیل بر کیفیت بالاتر پروژه نمی باشد و می تواند به صورت مصنوعی بالا و پایین شود به همین دلیل اگر نیاز به کسب اطلاعات مشاوره ای پیرامون پروژه های منطقه 22 تهران را دارید با میتوانید با کارشناسان ما در تهران برج تماس حاصل فرمایید.